Odmetnuti hirurg Ian Paterson izgubio je ponudu za žalbu na osuđujuću presudu

Osramoćeni hirurg na grudima koji je godinama radio nepotrebne operacije izgubio je pokušaj da ospori svoju osudu na Apelacionom sudu. https://lihathanyaberita.blogspot.com/2021/11/sema-nhs-za-smanjenje-bolnickih.html

Ian Paterson je http://anyflip.com/homepage/zoyuf#About proglašen krivim po 17 tačaka optužnice za ranjavanje pacijenata sa namjerom, protiv 10 žrtava, na krunskom sudu u Nottinghamu 2017.

https://pubhtml5.com/homepage/snoa

Paterson je izvodio nepotrebne operacije u NHS-u https://online.fliphtml5.com/dlsmr/hapj/#p=1 i privatnim bolnicama, preuveličavajući ili izmišljajući rizike od raka i tražeći plaćanja za skuplje procedure.

https://my.desktopnexus.com/theorkress/

Prvobitno mu je izrečena kazna od 15  https://disqus.com/by/theorkress/about/ godina zatvora, ali su mu sudije Apelacionog suda 2018. povećale kaznu na 20 godina.

http://www.247adverts.com/for-sale/health-beauty/natura-active-natura-active-cijena_i276965

Sudska žalba dolazi jer Birmingham i Solihull https://www.weddingwire.com/website/natura-active-cijena-and-natura-active Coroners istražuju brojne smrti pacijenata koje je liječio Paterson i koji su kasnije umrli od raka dojke.

https://slashdot.org/submission/15026773/natura-active-natura-active-cijena

https://profile.hatena.ne.jp/TheorKress/profile

Sudu je rečeno da je Paterson "negirao, https://player.me/theorkress/about i zaista i dalje poriče, nedolično ponašanje za koje je optužen na suđenju".

Njegov advokat, Joel http://www.techbizvideos.com/profile.php?u=theorkress Bennathan QC, tvrdio je da je tokom Patersonovog suđenja korišten pogrešan pravni test.

https://meta.stackexchange.com/users/1105454/theor-kress?tab=profile

Rekao je: "Na kraju, ako sud smatra da je zakon pogrešan, onda postoji javni interes da sud postavi zakon na pravi put."

https://www.xen-factory.com/index.php?members/theorkress.18634/#about

Gledajte više 

Sud je čuo da je prvostepeno https://webhitlist.com/profiles/blogs/natura-active-natura-active-cijena tužilaštvo tvrdilo da, iako su pacijentice potpisale formulare za pristanak, nisu mogle da pristanu na operacije jer su bile zasnovane na savjetima koje nijedno nadležno tijelo hirurga dojke ne bi dalo pacijentkinji.

https://forum.clientexec.com/members/theorkress.14347/#about

Trumpova nova slikovnica koju ismijava Jimmy Kimmel:  http://adipositas.selbsthilfegruppe-in.de/directory/selbsthilfegruppe/natura-active-natura-active-cijena.html'Deponija fotografija na Instagramu'

Tužilaštvo je također tvrdilo https://www.otosaigon.com/members/theorkress.362600/#about da je Paterson znao da nijedna odgovorna grupa hirurga ne bi savjetovala pacijente na takav način.

https://www.classifiedads.com/beauty_salon/w735c5stl39w4

U pisanim podnescima, Patersonov http://www.authorstream.com/theorkress/ advokat je tvrdio da je pristanak narušen samo "obmanom u pogledu fundamentalne prirode ili svrhe operacije, ili obmanom u pogledu činjenice da je doktor izvodi" i da nije bilo osnova za koncept razuman savjet.

https://forums.prsguitars.com/members/theor-kress.40667/

Gospodin Bennathan je kasnije upitao da li će doktor https://www.ques10.com/u/364368/theorkress/? koji je postupio na način koji je smatrao najboljim – čak i ako se drugi doktori ne slažu – biti osuđen.

https://www.edocr.com/user/theorkress

„Recimo da je porota zauzela https://www.cruzetalk.com/members/theorkress.419931/#about stav da je podnosilac predstavke arogantan, da je bolji od svih drugih... pitanje koje postavljam retorički je da li takva osoba treba da bude osuđena za krivično delo“, rekao je on.

https://letterboxd.com/theorkress/

Dame Victoria Sharp, koja je https://theorkress.picturepush.com/album/3083303/16454243/Picture-Box/https%3A--flekosteelbalzam.html sjedila sa gospođom Justice Cutts i Sir Nigel Davisom, odbila je ponudu i rekla da će njihovi razlozi biti dati u pisanoj formi kasnije.

https://www.goodreads.com/user/show/143276543-theor-kress

Patersonove osude pokrenule su nezavisnu istragu koja je objavila https://pasteio.com/xjq6SM5iKpNy preporuke u februaru 2020. nakon što je saslušano 177 izjava iz prve ruke od bivših pacijenata hirurga.

http://www.streetcarsrater.com/forum/topic/245122

Istraga bivšeg biskupa Norwicha,  https://www.question2answer.org/qa/97810/natura-active-natura-active-cijenaprečasnog Grahama Jamesa, pokazala je da je više od 1.000 pacijenata obavilo nepotrebne operacije, uključujući operacije djece.

https://www.twine.net/theorkress

U izvještaju je utvrđeno da se Patterson https://godotengine.org/qa/user/theorkress godinama "skrivao na vidiku" i da mu je bilo dozvoljeno da nanese štetu stotinama žena zbog zdravstvenog sistema koji je bio "disfunkcionalan na gotovo svim nivoima" i nije reagirao kada su upućena upozorenja o hirurgu. Vlada još uvijek nije u potpunosti https://forum.hovatek.com/thread-40929.html odgovorila na njene preporuke.

U septembru 2017. godine, više od 750 http://theorkress.tblogz.com/natura-active-natura-active-cijena-20393927 pacijenata koje je Paterson liječio primilo je kompenzaciju iz fonda od 37 miliona funti.

Comments

Popular posts from this blog

COVID-19 Updates: Omicron Variant Was in Europe Before Being Detected in South Africa

Anti-vaxxer koji je otišao na 'corona party' da bi se zarazio umro je od Covida